Kurumsal Yetki Logolarımız
Bülten üyelik için e-postanızı yazınız.

Asansör İmalatı UR-GE’sinde Yol Haritası Görüşüldü

02.Nisan.2022
Bursa Ticaret ve Sanayi Odası öncülüğünde, Ticaret Bakanlığı destekleri ile yürütülen Asansör İmalatı UR-GE Projesi kapsamında küme istişare toplantısı gerçekleştirildi.

BTSO Hizmet Binası’nda düzenlenen toplantıya BTSO Makine Konseyi Başkanı Cem Bozdağ, BTSO MESYEB Genel Müdürü Ramazan Karakök ve proje üyesi firmaların temsilcileri katıldı. Toplantıda proje kapsamında ABD ve Özbekistan’da yapılması planlanan yurt dışı pazarlama faaliyetleri istişare edilirken, asansör sektörünün uluslararası standartlara uyumu için alınacak danışmanlık faaliyetinin detayları görüşüldü.
İLK HEDEF ABD VE ÖZBEKİSTAN PAZARI
BTSO Makine Konseyi Başkanı Cem Bozdağ, Türkiye’de hızlı bir gelişim kaydeden asansör imalatının, dış ticaret fazlası veren sektörlerden biri olduğunu söyledi. Sektör temsilcilerinin katma değeri yüksek ürünler üreterek, Türkiye’nin cari açığının azaltılmasına destek olduğunu ifade eden Bozdağ, “BTSO olarak firmalarımıza küresel çapta daha fazla ticaret ve işbirliği imkanı oluşturabilmek adına UR-GE projemizi hayata geçirdik. 3 yıllık proje süresince toplamda 10 yurt dışı organizasyonu yapma hakkımız bulunuyor. Bu faaliyetlere Ticaret Bakanlığımız yüzde 75 oranında destek sağlıyor. BTSO, UR-GE projelerinde Türkiye’de lider durumda. Asansör İmalatı UR-GE projemizin de sektörümüze, kent ve ülke ekonomisine önemli katkılar sağlayacağına inanıyoruz.” diye konuştu.
ASANSÖR GÜVENLİK EKİPMANLARI TEST VE GELİŞTİRME MERKEZİ
BTSO MESYEB Genel Müdürü Ramazan Karakök, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile yapılan işbirliği protokolü çerçevesinde BTSO MESYEB bünyesinde Türkiye’de bir ilk olarak ‘Asansör Güvenlik Ekipmanları Test ve Geliştirme Merkezi’ni hayata geçirdiklerini söyledi. Test ve muayene merkezinde, asansör güvenlik aksamlarından fren sistemi, hız regülatörü ve tamponların testlerine başladıklarını belirten Karakök, BTSO MESYEB’in çalışmaları ve hizmet verdiği alanlara ilişkin detaylı bilgiler verdi.
Toplantı görüş alışverişinin ardından sona erdi.