Kurumsal Yetki Logolarımız
Bülten üyelik için e-postanızı yazınız.

“Türkiye’nin Hayalinde Olmayan Projeler Bursa’da Hayat Bulmuş”

  • Bursa BTSO Mesleki Yeterlilik Sınav ve Belgelendirme Merkezi
  • Bursa BTSO Mesleki Yeterlilik Sınav ve Belgelendirme Merkezi
  • Bursa BTSO Mesleki Yeterlilik Sınav ve Belgelendirme Merkezi
02.Mart.2017
Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mehmet Büyükekşi, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası’nın (BTSO) projelerini yakından inceledi. Büyükekşi, “Türkiye’nin birçok sanayi ve ticaret odasının hayalinde olmayan projeler burada hayat bulmuş. Bursa ve ihracatçılarımız adına burada yapılan çalışmalardan gurur duydum” dedi. 
 
TİM Başkanı Büyükekşi, Şubat ayı ihracat verilerini açıkladığı Bursa’da, BTSO Eğitim Vakfı bünyesinde faaliyetlerini sürdüren BUTGEM ile mesleki yeterlilik alanında sunduğu sınav ve belgelendirme hizmetiyle Türkiye’nin en büyük kuruluşu olan BTSO MESYEB’i ziyaret etti. Bursa Valisi İzzettin Küçük, BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay ve Yönetim Kurulu Üyesi Fahrettin Gülener’le birlikte söz konusu kuruluşları gezen ve faaliyetler hakkında detaylı bilgiler alan Büyükekşi, daha sonra BTSO’nun kente kazandırdığı Bursa Teknoloji Koordinasyon ve Ar-Ge Merkezi’nin (BUTEKOM) yeni hizmet binasında düzenlenen İstişare Toplantısı’na katıldı.
 
“2023 VİZYONUNU BELİRLEDİK”
BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, Oda olarak ortak akıl temelinde oluşturdukları projelerle Türkiye’nin 2023 vizyonuna destek verdiklerini söyledi. Türkiye’nin ihracat merkezi Bursa’da nitelikli istihdam ve katma değerli üretim hedefleriyle TİM’in de stratejisini oluşturan Ar-Ge, inovasyon ve tasarım odaklı projeleri hayata geçirdiklerini vurgulayan Başkan Burkay, “Tekstil ve teknik tekstil ile ileri kompozit alanında kente kazandırdığımız BUTEKOM, mesleki standartları yükselten BTSO MESYEB, yeni sanayi devriminin sembolü olan TEKNOSAB gibi dev projelerin sayısı arttıkça Türkiye de hedeflerine daha fazla yaklaşacaktır” dedi.
 
3 YILDA 800 YENİ İHRACATÇI
Türkiye’nin ihracata dayalı kalkınma hedefleri doğrultusunda Küresel Fuar Acentesi, Ticari Safari, Ur-Ge ve kümelenme projeleri ile nitelikli fuar organizasyonları düzenlediklerini ifade eden Başkan Burkay, “Tüm bu projelerle birlikte Bursa ve ülke ekonomisine son 3 yılda yaklaşık 800 yeni ihracatçı kazandırdık. Bu sayı, komşu illerimiz Eskişehir, Bilecik, Balıkesir ve Yalova’nın toplam ihracatçı sayısından bile fazla. Bursa’mızın ihracatı da Türkiye ortalamasının yaklaşık 2 kat üzerinde seyrediyor. Ekonomi Bakanlığımız ile TİM öncülüğünde geliştirilen ve dünyanın en önemli ticaret noktalarına kurulan Türk Ticaret Merkezleri projesine BTSO olarak bizler de katkı sağlıyoruz. Bu kapsamdaki ilk ofisimizi de kısa süre içerisinde New York’ta hayata geçirerek, Bursa iş dünyasının global oyuncular arasında yer almalarını amaçlıyoruz. Tüm bu projelerle birlikte kent olarak 2023 yılı hedefimiz olan 75 milyar dolarlık ihracatı yakalayacağımıza inanıyorum” dedi.
 
“İHRACATÇILARIMIZ ADINA GURUR DUYDUM”
TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi de BTSO Yönetim Kurulu Başkanı Burkay ile TİM çatısı altında uzun yıllar birlikte çalıştıklarını belirterek, “BTSO, son 4 yılda çok önemli işler başarmış. Türkiye’de birçok sanayi ve ticaret odasının hayalinde bile olmayan projeler burada hayat bulmuş. Başkan Burkay, burası için çok büyük kazanç. Çalışınca ortaya çok güzel işler çıkıyor. Burada hayata geçirilen projeleri görünce hem Bursa hem de ihracatçılarımız adına gurur duydum” diye konuştu.
 
BÜYÜKEKŞİ: “BURSA BÜYÜRSE TÜRKİYE BÜYÜR”
Şehrin elde ettiği başarılarda sergilemiş olduğu örnek birlikteliğin de önemli olduğunu vurgulayan Büyükekşi, “Başarı birlik ve beraberlikle ortaya çıkıyor. BTSO ile birlikte Sayın Valimizi, Büyükşehir Belediyemizi ve ilgili tüm paydaşları da kutluyorum” diye konuştu. Bursa’nın Türkiye’nin ihracat hedeflerinde de ayrıcalıklı bir konumda bulunduğunu belirten Büyükekşi, “Bursa Büyürse, Türkiye Büyür” ifadelerini kullandı.   
 
Vali İzzettin Küçük de BTSO’ya kent ve ülke ekonomisine yön veren çalışmalarından ötürü teşekkür etti. Konuşmaların ardından Başkan Burkay, TİM Başkanı Büyükekşi’ye kendisi adına dikilen 16 fidan için sertifika verdi.
“Türkiye’nin Hayalinde Olmayan Projeler Bursa’da Hayat Bulmuş”
“Türkiye’nin Hayalinde Olmayan Projeler Bursa’da Hayat Bulmuş”
“Türkiye’nin Hayalinde Olmayan Projeler Bursa’da Hayat Bulmuş”