Kurumsal Yetki Logolarımız
Bülten üyelik için e-postanızı yazınız.

BTSO MESYEB İnşaat Sektöründe 12 Bin Çalışanı Belgelendirdi

21.Ekim.2022

Türkiye'de istikrarlı büyüme ve ekonomik kalkınmanın anahtarı olan nitelikli istihdam güçlenmeye devam ederken, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) çatısı altında faaliyet gösteren BTSO Mesleki Yeterlilik Sınav ve Belgelendirme Merkezi bu yolculukta önemli katkı sağlıyor.
 
 11 ayrı sektör 104 meslekte mesleki yeterlilik sınav ve belgelendirme hizmeti veren merkez, şimdiye kadar 90 bini aşkın çalışanı belgelendirdi. Merkez, Türkiye'nin lokomotif sektörlerinden olan inşaat sektörüne yönelik hazırladığı sınav programlarıyla şimdiye kadar 12 bine yakın çalışanın mesleki yeterlilik belgesi sahibi olmasını sağladı.
 
Bursa iş dünyasına yönelik üretim, sanayi, istihdam ve ihracata dönük projelerin merkezi BTSO'nun Bursa'ya kazandırdığı MESYEB'de çalışmalar devam ediyor. Mesleki yeterlilik konusunda Türkiye'deki oda ve borsalara model olan BTSO MESYEB, sadece Bursa'da değil, Türkiye'nin dört bir yanında sınav ve belgelendirme hizmeti verirken, bu noktada önemli bir katkı sağlıyor. İş dünyasının talepleri doğrultusunda farklı sektörlerde ve mesleklerde faaliyet gösteren MESYEB, yetkili olduğu mesleklerin sayısını her geçen gün artırıyor.
 
NİTELİKLİ İSTİHDAMA BTSO MESYEB DOPİNGİ
 
BTSO MESYEB de mesleklerin niteliğinin güçlenmesi gösterdiği başarılı performansla önemli bir katkı sağladı. Nitelikli iş gücünün uluslararası rekabette en önemli güç olduğu günümüzde BTSO MESYEB, Mayıs 2016'dan bu yana 90 binin üstünde çalışanı mesleki yeterlilik belgesi sahibi yapmayı başardı. En fazla belgelendirme yapılan sektörler metal, kaynakçılık ve otomotiv sektörü olurken, bu sektörleri inşaat, tekstil, plastik, enerji, lojistik, kişisel hizmetler ve elektrik elektronik takip etti.
 
İNŞAAT SEKTÖRÜNDE 12 BİN BELGELENDİRME
BTSO MESYEB, 200 ayrı sektörü yakından ilgilendiren inşaat sektörünün mesleki standartlarının yükseltilmesi için önemli katkılar sağladı. Merkez, şu anda inşaat sektörünü ilgilendiren 15 ayrı meslekte sınav ve mesleki yeterlilik belgesi verme noktasında yetkili. 2016 yılından bu yana ise merkez 12 bine yakın sektör çalışanını belgelendirdi.

İNŞAAT SEKTÖRÜNE MESYEB KATKISI
BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, Türkiye'de oluşturduğu katma değer ve istihdamla bir kaldıraç görevi üstlenen inşaat sektörünün kendisine bağlı 200'den fazla alt sektöre hitap ettiğini söyledi. BTSO olarak inşaat sektörüne yönelik önemli organizasyon yapılarını hayata geçirdiklerini ifade eden Burkay, bunlardan birisinin iş dünyası, kamu ve üniversite temsilcilerinin yer aldığı İnşaat Sektör Konseyi olduğunu söyledi. Burkay, BTSO MESYEB'in de inşaat sektörünün nitelikli istihdamında etkili bir rol üstlendiğini söyledi.  Bursa'nın gelecek hedeflerine çalışanların mesleki bilgileriyle birlikte firmaların sürekli artan ürün ve hizmet kalitesiyle ulaşacağını belirten Burkay, "Çalışanlarımızın becerilerini artıran ve uzmanlıklarını belgelendiren, firmalarımızın küresel ekonomide daha fazla söz sahibi olma hedeflerini destekleyen BTSO MESYEB, hizmetlerini kısa süre içerisinde Türkiye'nin dört bir yanına taşıdı.  Merkezimiz inşaat, metal, kaynakçılık ve otomotiv sektörü başta olmak üzere farklı alanlarda sınav ve belgelendirme yetkisine sahip. Özellikle inşaat sektörü çalışanlarına yönelik sınav programları düzenliyoruz. Hedefimiz sektörümüzün nitelikli istihdamına en fazla katkıyı sunmak" dedi.

BTSO MESYEB SEKTÖRLER İÇİN BÜYÜK FIRSAT
BTSO MESYEB'in mesleki yeterlilik belgesinin zorunluluk kazandığı alanların yanı sıra çalışanlarıyla birlikte yeni standartlara hazırlanan sektörler ve firmalar için önemli fırsatlar sunduğunu kaydeden Burkay, "Hem çalışanlarımızın niteliğini geliştiren hem de iş sağlığı ve güvenliği konusunda sağlam zeminler oluşturmayı hedeflediğimiz BTSO MESYEB'de, tüm çalışanlarımızı ve işletmelerimizi sunmuş olduğumuz hizmetlerden yararlanmaya davet ediyorum." ifadelerini kullandı.
BTSO MESYEB'in çalışmaları ve hizmet verdiği alanlara ilişkin detaylı bilgilere btsomesyeb.com.tr uzantılı internet sitesinden de ulaşılabiliyor.