Kurumsal Yetki Logolarımız
Bülten üyelik için e-postanızı yazınız.

BTSO MESYEB, 46 İlde Sınav ve Belgelendirme Hizmeti Veriyor

  • Bursa BTSO Mesleki Yeterlilik Sınav ve Belgelendirme Merkezi
23.Temmuz.2018

BTSO çatısı altında faaliyet gösteren Mesleki Yeterlilik Sınav ve Belgelendirme Merkezi (MESYEB) sadece Bursa’da değil, Türkiye’deki 46 ilde sınav ve belgelendirme hizmeti veriyor.

 

BTSO Yönetim Kurulu Üyesi Muhsin Koçaslan, lojistik sektörü temsilcilerinin yer aldığı 44. Meslek Komitesi üyeleri ile birlikte MESYEB ve BUTGEM’i ziyaret etti. Sektör temsilcileri, MESYEB Genel Müdürü Ramazan Karakök’ten MESYEB ve BUTGEM’deki çalışmalarla ilgili detaylı bilgiler aldı. BTSO Yönetim Kurulu Üyesi Muhsin Koçaslan, BTSO olarak sektörün ihtiyaç duyduğu nitelikli personel ihtiyacının yanı sıra mesleklerin standardını yüksetmek için adımlar attıklarını kaydetti.

 

SEKTÖRLERE DÖNÜK PROJELER SÜRECEK

MESYEB’in Türkiye’deki 160’ı aşkın sınav ve belgelendirme merkezi arasında en kapasiteli kurum olduğunu vurgulayan Koçaslan, “BTSO olaak MESYEB’i ulusal alanda hizmet veren bir yapıya kavuşturduk. Kısa bir sürede sadece Bursa’da değil, Türkiye’de söz sahibi olan merkezimiz mesleklerin çıtasını yükselten bir konuma yükseldi. Ayıca DOSAB’da faaliyet gösteren BUTGEM de yılın 12 ayı sektörlerin ihtiyaç duyduğu nitelikli personel ihtiyacını karşılamak için yoğun eğitim programını sürdürüyor. Yılda 3 bin gencimiz BUTGEM’de meslek sahibi oluyor. BTSO olarak sektörlerimizin önünü açan, nitelikli büyümesini ve istihdamını artıran adımların öncüsü olmaya devam edeceğiz.” dedi.

 

MESLEK SAYISI 77’YE YÜKSELİYOR

BTSO MESYEB Genel Müdürü Ramazan Karakök, inşaat, otomotiv, metal, enerji ve plastik sektörlerindeki 64 meslekte sınav ve belgelendirme tecrübesine sahip olan MESYEB’in asansör, tekstil ve inşaat olmak üzere 13 ayrı meslekte TÜRKAK ve MYK akreditasyon ve yetkilendirme denetim süreçlerini sürdürdüğünü ifade etti. Karakök, “Yeni mesleklerin onaylanmasıyla BTSO MESYEB’in sınav ve belgelendirme yetkisi olduğu meslek sayısı 77 olacak.” diye konuştu.

 

BİLGİ, BECERİ VE YETKİNLİK ÖLÇÜLÜYOR

MESYEB’in şimdiye kadar yaklaşık 28 bin 500 çalışana mesleki yeterlilik belgesi verdiğini ifade eden Karakök, özellikle sınavlarda çalışanların bilgi, beceri ve yetkinliklerinin ölçüldüğünü söyledi. BTSO MESYEB’in yalnızca Bursa’da değil, Türkiye genelinde sınav ve belgelendirme çalışmaları gerçekleştirdiğini kaydeden Karakök, Ardahan’dan İzmir’e, İstanbul’dan Antalya’ya kadar Türkiye’nin 46 farklı ilinde hizmet sunduklarını belirtti.

 

 

 

TÜRKİYE’NİN EN BÜYÜK ASANSÖR EĞİTİM VE SINAV ALANI

Ramazan Karakök, MESYEB bünyesinde Türkiye’nin en geniş kapasiteli asansör sınav ve eğitim alanına sahip olduklarını da söyledi. Ankara Sanayi Odası ile geçtiğimiz aylarda yapılan işbirliğiyle 200’e yakın çalışanın eğitimlerini ve sınavlarını MESYEB’de yaptıklarını ifade eden Karakök, “Merkezimizde şu an itibariyle 16 adet asansör kulesi bulunuyor. Her eğitim ayrı bir kulede yapılıyor. Şu an Türkiye’nin en büyük asansör eğitim parkına sahibiz. Yakın zamanda kapasite genişletme çalışmalarının tamamlanmasıyla asansör montajcısı, asansör bakım ve onarımcı sınavlarını da merkezimizde yapabileceğiz.” ifadelerini kullandı.

 

Ziyaretin sonunda 44. Meslek Komitesi üyeleri sektörlerine ilişkin görüş ve önerilerde bulundu. Sektör temsilcileri ayrıca MESYEB ve BUTGEM’in sınav ile eğitim alanlarını ziyaret etti.

BTSO MESYEB, 46 İlde Sınav ve Belgelendirme Hizmeti Veriyor