Kurumsal Yetki Logolarımız
Bülten üyelik için e-postanızı yazınız.

Bursa’nın Geleceği Ortak Akılla Planlanıyor

  • Bursa BTSO Mesleki Yeterlilik Sınav ve Belgelendirme Merkezi
15.Ocak.2018
Türkiye ekonomisine yön veren projelerin merkezi Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) ile Bursa Büyükşehir Belediyesi, şehrin başta ticaret ve sanayi olmak üzere her alanda kimliğini güçlendirmek için ortak akıl vizyonuyla hareket etmeye devam ediyor.
 
BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay ve yönetim kurulu üyeleri, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş ve belediye bürokratlarını Oda Altıparmak Hizmet Binası’nda ağırladı. İstişare toplatısında konuşan Başkan Alinur Aktaş, Bursa’nın katma değerli üretim ve ihracatta marka olduğunu söyledi. Bursa Ticaret ve Sanayi Odası’nın ‘Bursa Büyürse Türkiye Büyür’ vizyonu ile kent ekonomisine ivme kazandıran önemli projelere imza attığını dile getiren Aktaş, BTSO ile birlikte kentin ticaret ve sanayi hayatına güç katacak adımlar atmaya devam edeceklerini dile getirdi. Başkan Aktaş, “Bursa’nın farklı dinamikleri ile bir araya gelerek şehrin nabzını tutmaya ve şehirde yapılacak çalışmalara yön vermeye devam ediyoruz. BTSO da şehir ekonomisine direkt etkisi olan aktif kurumlarından birisidir” dedi.
 
“BURSA’YI HAK ETTİĞİMİZ YERE YÜKSELTMEK İSTİYORUZ”
Bursa’nın mevcut potansiyeli ve tecrübesi ile Türkiye ekonomisinin büyümesine katkı sağladığını kaydeden Alinur Aktaş, kentin tüm dinamikleri ile ‘Ortak Akıl’ doğrultusunda Bursa’yı büyütmeyi sürdüreceklerini söyledi. Alinur Aktaş, “Tek bir hedefimiz var. O da Bursa’nın geleceğine yön vermek. Bursa’nın hak ettiği yere yükselmesini istiyoruz. Mutalaka araştırmalı ve dünyayı yakından takip etmeliyiz. Bu noktada BTSO’nun bütün projelerinin ana hedefinde ve özünde ekonomiyi geliştirmek var” dedi.
 
“YETER Kİ BURSA KAZANSIN”
Bursa gibi bir marka şehirde büyükşehir belediyesi başkanlığı görevini yapmaktan dolayı mutluluk duyduğunu kaydeden Alinur Aktaş, “Bursa için yapılan her projenin yanındayız. Yeter ki Bursa kazansın, kentimiz için iyi şeyler olsun. Bu şehre katma değer sağlayan herkese teşekkür ederim. Sanayicilerimiz de kentimiz için önemli görevleri yapıyor. Şehrimiz için nitelikli üretim gerçekleştiren, istihdam sağlayan ve ihracat yapan tüm iş insanlarımıza üstün gayretlerinden dolayı şükranlarımı sunuyorum. İş dünyası temsilcilerimizin fikirleri bizim için büyük önem arz ediyor. Verimli ve önemli bir toplantı gerçekleştirdik. Kurum ve kuruluşlarla yapılan iyi istişareler sorunların çözümü açısından önemli. Bursa ekonomisinin önünü açan ve ekonomimize değer katan atılımlar içerisinde olmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.
 
“FUARCILIKTA DÜNYA MODELLERİNİ ÖRNEK ALIYORUZ”
BTSO Başkanı İbrahim Burkay, Oda olarak Bursa’nın başta sanayi ve ticaret olmak üzere her alanda gelişmesi açısından adımlar attıklarını söyledi. BTSO olarak 4 yıllık süre zarfında 40’a yakın projeyi hayata geçirdiklerini kaydeden Başkan Burkay, Büyükşehir Belediyesi ve BTSO işbirliğiyle yürütülen projelerden bahsetti. BTSO olarak Bursa’nın fuarcılık alanında Türkiye’de lider şehir haline gelmesini istediklerini kaydeden Burkay, bu alanda dünyada marka olan şehirleri örnek aldıklarını dile getirdi. Yılda ortalama 3 milyon iş profesyonelini ağırlayan Frankfurt’un yanı sıra Şangay ve Guangzhou gibi şehirleri rol model aldıklarını kaydeden Burkay, “İş dünyamızın dünyaya açılması için fuarcılık çalışmalarına önem veriyoruz. Üretim ve ihracat şehri olan kentimizin fuarcılıkta da marka olmasını hedefliyoruz. Dünyada bu işleri başaran şehirler var. Bursa’da da bu potansiyel var” ifadelerini kullandı.
 
“TARİHİ ÇARŞI VE HANLAR BÖLGEMİZ BİZİM ZENGİNLİĞİMİZ”
Başkan İbrahim Burkay, TÜBİTAK destekleriyle Büyükşehir Belediyesi işbirliğinde geçen sene temeli atılan Gökmen Uzay Havacılık ve Eğitim Merkezi’ni Ağustos ayında hizmete açmayı  hedeflediklerini söyledi. Merkezin genç nesle uzay ve havacılık alanında farkındalık kazandıracağını kaydeden Burkay, Büyükşehir Belediyesi ile birlikte sürdürdükleri Payitaht Çarşı Projesi ile ise 7 asırlık çarşının cazibesini artırmayı hedeflediklerini vurguladı. İbrahim Burkay, “Bursa, Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi gibi büyük bir zenginliğe sahip. 14. yüzyıldan bize miras kalan bu bölgede esnafımızın kurumsal gelişimine katkı sağlamak ve bölgedeki binaların yenilenmesi noktasında çalışmalar yürütüyoruz. Bizde bu zenginlik var. Makro projelerimizin en önemli destekçilerimizden olan Büyükşehir Belediyesi ile yeni projelere ve çalışmalara imza atmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.
 
Toplantıda, BTSO’nun projelerinin yanı sıra TEKNOSAB ve KOBİ OSB Projeleriyle ilgili sunumlar ile 51 meslek komitesinden gelen talepler de Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’a aktarıldı.
Bursa’nın Geleceği Ortak Akılla Planlanıyor