Kurumsal Yetki Logolarımız
Bülten üyelik için e-postanızı yazınız.

EVM, Bursalı Firmalara Enerji Verimliliği Eğitimlerine Başladı

  • Bursa BTSO Mesleki Yeterlilik Sınav ve Belgelendirme Merkezi
  • Bursa BTSO Mesleki Yeterlilik Sınav ve Belgelendirme Merkezi
05.Aralık.2017

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) tarafından BEBKA destekleriyle hizmete açılan Enerji Verimliliği Merkezi (EVM), Bursalı firmalara yönelik ‘Enerji Verimliliği’ eğitimine başladı.

Endüstriyel işletmelerin kaliteden ödün vermeden, maksimum verimlilik ve minimum enerji tüketimine ulaşmaları için BTSO tarafından hayata geçirilen merkez, MESYEB bünyesinde faaliyetlerini sürdürüyor. Hizmetleriyle firmalar arasında bilinci artıran ve ülkenin enerji potansiyelinin daha verimli kullanılmasına destek olan EVM, Bursalı firmalara yönelik yeni bir hizmete daha start verdi.

İLK EĞİTİM SETEK VE UR-GE FİRMALARINA

BTSO EVM, kurulduğu günden bu yana ilk defa firmalara yönelik ‘Enerji Verimliliği’ eğitimi verdi. İlk eğitim, BTSO’nun Ekonomi Bakanlığı ile birlikte yürüttüğü Tekstil Uluslararası Rekabetçiliği Geliştirme Projesi (BURTEX) ile Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı işbirliğiyle hayata geçen Sürdürülebilir Ev Tekstili Kümelenmesi (SETEK) firmalarına yönelik verildi. EVM tarafından hem uygulamalı hem de teorik olarak verilen eğitime 20’yi aşkın sektör temsilcisi katıldı. Söz konusu eğitim programında, firmalara üretim alanlarında enerji verimliliği noktasında tüm bilgiler detaylı bir şekilde aktarıldı.

“EVM FİRMALARA FIRSATLAR SUNUYOR”

BTSO MESYEB Genel Müdürü Ramazan Karakök, TÜRKAK tarafından akredite edilen Türkiye’nin ilk ve tek ‘Enerji Ölçüm Laboratuvarı’na sahip olan EVM’nin Bursalı firmalara yönelik eğitimlerine devam edileceğini söyledi. ‘Enerjide Verimlilik Üretimde Süreklilik’ sloganı ile çalışmalarını yürüten EVM’nin firmalar arasında farkındalık oluşturmaya başladığını kaydeden Karakök, merkezin bugün itibariyle 70’e yakın firmada enerji verimliliği ölçümleri yaptığını vurguladı. Ramazan Karakök, “Tekstil sektör temsilcilerimize yönelik düzenlenen bu eğitim, firmalara verimlilik noktasında büyük destekler veriyor. Tüm firmalarımızı EVM’nin sunduğu imkanlardan ve fırsatlardan yararlanmaya davet ediyorum” dedi.

“EVM, BURSALI FİRMALAR İÇİN AVANTAJ”

Penelope Dokuma firmasının Üretim Müdürü Vedat Taşdemir, Enerji Verimliliği Merkezi’nin sunduğu hizmetlerle sektöre büyük destek verdiğini söyledi. Firma olarak EVM’nin sunduğu hizmetlerden faydalanmaya devam edeceklerini kaydeden Taşdemir, “BTSO’ya EVM gibi bir projeyi Bursa’ya kazandırdığı için teşekkür ederim. Buradan aldığımız eğitim, firma olarak enerji verimliliği konusuda daha fazla bilgi sahibi olmamızı sağladı” diye konuştu.

EĞİTİMDEN FAYDALANMAK İÇİN KAHRAMANMARAŞ’TAN GELDİ

Bursa Teknoloji Geliştirme ve Ar-Ge Merkezi’nde (BUTEKOM) verilen eğitime katılan Burak Savaş da programdan faydalanmak için Kahramanmaraş’tan Bursa’ya geldiğini söyledi. İnternetten yapılan eğitim duyurusunu öğrendikten sonra başvuru yaptığını kaydeden Savaş “Enerji verimliliği konusuna firmamız büyük önem veriyor. Bu noktada eğitim veren merkezler konusunda araştırmalar yaptık. BTSO EVM’nin eğitim programını öğrendikten sonra Kahramanmaraş’tan Bursa’ya geldim. EVM, şirketler için çok güzel eğitimler veriyor. EVM uzmanları tarafından verilen teorik ve pratik bilgiler benim için büyük bir hazine” ifadelerini kullandı.

EVM, Bursalı Firmalara Enerji Verimliliği Eğitimlerine Başladı
EVM, Bursalı Firmalara Enerji Verimliliği Eğitimlerine Başladı