Kurumsal Yetki Logolarımız
Bülten üyelik için e-postanızı yazınız.

Mesleki Eğitimin Çıtası ‘Ortak Akıl’la Yükseliyor

  • Bursa BTSO Mesleki Yeterlilik Sınav ve Belgelendirme Merkezi
  • Bursa BTSO Mesleki Yeterlilik Sınav ve Belgelendirme Merkezi
21.Ekim.2017

Bursa iş dünyasının çatı kuruluşu Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO), İŞ-KUR ve Milli Eğitim Müdürlüğü ile birlikte ‘Ortak Akıl’ vizyonuyla mesleki eğitimin çıtasını yükseltmek ve nitelikli istihdama güç katmak için çalışmalarını sürdürüyor.

 

BTSO bünyesinde faaliyet gösteren Mesleki Yeterlilik Sınav ve Belgelendirme Merkezi (MESYEB), Mesleki Eğitim ve İstihdam Seferberliği Müşterek Toplantısı’na ev sahipliği yaptı. Demirtaş Organize Sanayi Bölgesi’nde (DOSAB) faaliyet gösteren MESYEB Binası’nda düzenlenen toplantıya, İŞKUR Bursa İl Müdürü Feyzullah Eren Türkmen, İl Milli Eğitim Şube Müdürü Bülent Altıntaş, MESYEB Genel Müdürü Ramazan Karakök ile Bursa iş dünyası temsilcileri katıldı.                        

 

NİTELİKLİ İŞ GÜCÜ ÇALIŞTAYI

İŞKUR Bursa İl Müdürü Feyzullah Eren Türkmen, mesleki eğitim ve istihdam seferberliğinin ele alındığı toplantıya ev sahipliğinden dolayı BTSO MESYEB’e teşekkür etti. Mesleki ve teknik eğitimde Bursa’nın Türkiye’nin en önemli şehirlerden birisi olduğunu belirten Türkmen, mesleki eğitim ve istihdam seferberliğinde Bursalı firmaların performansının takdire şayan olduğunu kaydetti. BTSO ile birlikte Kasım ayında ‘Nitelikli İş Gücü Çalıştayı’ yapmayı planladıklarını belirten Türkmen, “Bu çalıştay ile Bursa’da mesleki eğitimin durumu, mesleki eğitim kurumlarından mezun olanların istihdamı, işverenlerin nitelikli personel ihtiyacı, beklentileri konularını ele alacağız” dedi.

 

MESYEB 24 BİN ÇALIŞANIN MESLEKİ YETERLİLİĞİNİ ÖLÇTÜ

BTSO MESYEB Genel Müdürü Ramazan Karakök, 64 ayrı meslekte mesleki yeterlilik sınav ve belgelendirme hizmeti veren MESYEB’in alanında Türkiye’nin en büyük kurumu olduğunu söyledi. MESYEB’in asansör alanında en kapasiteli sınav alanlarına sahip olduğunu da dile getiren Karakök, merkezde 100’e yakın eğitmenin görev aldığını vurguladı. Kurulduğu günden bu yana 30’u aşkın şehirde 24 bin çalışanın mesleki yeterliliğini ölçen MESYEB’in yaklaşık 16 bin personelin mesleki yeterlilik belgesi almasını sağladığını kaydeden Karakök, “Bursa Ticaret ve Sanayi Odası liderliğinde faaliyet gösteren merkezimiz, mesleklerin uluslararası standartlara uygun hale gelmesi için önemli bir misyon üstleniyor. MESYEB olarak sadece Bursa’da değil, ülkemizin dört bir yanında uzman öğretmenlerimiz ile mesleki yeterlilik üzerine çalışmalarımızı yürütüyoruz. Mesleki eğitimin çıtasının yükseltilmesi için MESYEB olarak elimizden gelen desteği vermeye hazırız” dedi.

 

100’E YAKIN OKUL, 67 BİN ÖĞRENCİ

Bursa İl Milli Eğitim Şube Müdürü Bülent Altıntaş, mesleki ve teknik eğitimde iş dünyası ile kamu kurumlarının ortak hareket etmesi gerektiğini söyledi. Altıntaş, Bursa’da 67 bine yakın öğrencinin 100’e yakın mesleki eğitim merkezi ve mesleki teknik anadolu lisesinde eğitim gördüğünü vurguladı. Özellikle mesleki ve teknik liselerin 11. ve 12. sınıf öğrencilerinin yoğun bir eğitim gördüğünü kaydeden Altıntaş, “Bursalı firmalarımızın özellikle lise son sınıf öğrencilerine yoğunlaşarak onları sektöre kazandırmaya dönük hareket etmesi gerektiğini düşünüyorum” diye konuştu.

 

Beyçelik Gestamp İnsan Kaynakları Müdürü Özcan Yazar, mesleki ve teknik eğitimde özellikle proaktif çözümlerin büyük önem taşdığını belirterek, bu konuda kamu-özel kesimlerin işbirliği yapmasının kaçınılmaz olduğunu söyledi.

 

Toplantının ardından heyet, MESYEB’in çalışmaları ve sınav alanlarıyla ilgili Ramazan Karakök’ten bilgi aldı.

Mesleki Eğitimin Çıtası ‘Ortak Akıl’la Yükseliyor
Mesleki Eğitimin Çıtası ‘Ortak Akıl’la Yükseliyor