Kurumsal Yetki Logolarımız
Bülten üyelik için e-postanızı yazınız.

Nitelikli İstihdam İçin Örnek İşbirliği

  • Bursa BTSO Mesleki Yeterlilik Sınav ve Belgelendirme Merkezi
  • Bursa BTSO Mesleki Yeterlilik Sınav ve Belgelendirme Merkezi
  • Bursa BTSO Mesleki Yeterlilik Sınav ve Belgelendirme Merkezi
  • Bursa BTSO Mesleki Yeterlilik Sınav ve Belgelendirme Merkezi
06.Ekim.2017
Bursa Serbest Bölgesi’nde (BUSEB) faaliyet gösteren firmaların nitelikli eleman ihtiyacını BTSO MESYEB ve BUTGEM çözecek. Özel sektör ve kamunun işbirliğinde gerçekleştirilmesi planlanan proje ile firmaların talepleri doğrultusunda BUTGEM’de eğitimleri verilecek olan adaylar, MESYEB’de mesleki yeterliliklerini belgelendirdikten sonra istihdam edilecek. 
BTSO çatısı altında faaliyetlerini sürdüren mesleki yeterlilik sınav ve belgelendirme merkezi MESYEB ve BUTGEM ile İŞKUR, BEBKA, üniversiteler ve Bursa Serbest Bölgesi’nde faaliyet gösteren firma temsilcileri sanayide ihtiyaç duyulan nitelikli eleman sorununu çözmek için bir araya geldi. BTSO MESYEB Hizmet Binası’nda gerçekleştirilen toplantıya, MESYEB Genel Müdürü Ramazan Karakök, BUTGEM Genel Koordinatörü Muammer Paşa, BUSEB’de faaliyet gösteren firma temsilcileri ile BEBKA yetkilileri katıldı.
MESLEKİ CHECK-UP MERKEZİ HEDEFİ
Türkiye’nin kapsam bakımından en büyük sınav ve belgelendirme merkezi olan BTSO MESYEB hakkında bilgi veren Genel Müdür Ramazan Karakök, MESYEB’in 3 bin 500 metrekare kapalı alandaki modern tesislerinde her ay 3 bin belgelendirme yapabilme kapasitesine sahip olduğunu söyledi. 15 aylık süre içerisinde 43 meslekte 85 kişilik deneyimli sınav yapıcı kadrolarıyla 17 bin adayın ilk sınavlarını gerçekleştirdiklerini söyleyen Karakök, “Bursa dışında 32 ilimizde sınav ve belgelendirme çalışmalarımızı sürdürüyoruz.  Ancak biz MESYEB olarak sınav yapma ve belge verme misyonumuzla yetinmiyoruz. Bunu bir adım daha ileriye taşıyarak, MESYEB’i çalışanların ara dönemlerde mesleki yeterlilik ölçümlerinin gerçekleştirileceği bir ‘mesleki check-up’ merkezi haline getirmeyi de amaçlıyoruz” dedi.
“EĞİTİM KAMPÜSÜ OLARAK HİZMET VERECEĞİZ”
Bursa Serbest Bölge’de yer alan firmaların nitelikli eleman sorununa çözüm bulmak adına başlatmış oldukları girişimden duyduğu memnuniyeti dile getiren Ramazan Kararök, “Bu sorunu çözmek için klasik bir bakış açısından öte artık yeni yaklaşımlar geliştirmeliyiz. Bölgedeki firmalarımızın ihtiyaç duydukları elemanların mesleklerini geliştirmeleri ve yeterliliklerinin belgelendirilmesi için BEBKA, İŞKUR ve Üniversitelerimiz ile koordineli halde çalışacağız. BUTGEM’de meslek edindirme ve meslek geliştirme eğitimlerini alan elemanların mesleki yeterlilikleri MESYEB tarafından belgelendirildikten sonra firmalarımız tarafından istihdam edilecekler. MESYEB ve BUTGEM ile firmalarımız için adeta bir eğitim kampüsü olarak hizmet vereceğiz. Sizlerden gelen talepler doğrultusunda ihtiyacınız olan nitelikli eleman sorununu çözmemiz mümkün” diye konuştu. 
“BUTGEM VE MESYEB’İN TECRÜBESİNDEN YARARLANMAK İSTİYORUZ”
Bursa Serbest Bölgede 56 aktif firmanın yer aldığını söyleyen Bursa Serbest Bölge İşadamları Derneği Genel Sekreteri Serkan Güllü, “Bölgemizde ayrıca 200’e yakın alım-satım işi yapan firma yer alıyor. Firmalarımız yaklaşık 10 bin 250 kişiye istihdam sağlanıyor. Firmalarımızın ihtiyaç duyduğu nitelikli elemanları işe alıp geliştirmemiz 3-4 ay gibi bir süre alıyor. Bu nedenle serbest bölgemizin istihdamının yüzde 70-80’ini karşılayan firmalarımızla bir araya gelerek nitelikli personel ihtiyacımızı karşılamak için böyle bir girişimde bulunduk. MESYEB ve BUTGEM’in tecrübesinin bu konuda bizlere yardımcı olacağına eminim” dedi.
Aunde Teknik Firması İnsan Kaynakları Müdürü Aslı Yavuz, gerçekleştirilen yatırımların ardından firmalarının 600 kişilik yeni bir istihdam gerçekleştirmeye hazırlandığını ifade ederek, “Bizler kadın çalışanlarımızın istihdamda daha fazla yer almasını istiyoruz. Bu işbirliği sayesinde hem kadınları istihdama kazandırabiliriz hem de gerekli yetkinliğe sahip eleman ihtiyacımıza çözüm bulabiliriz” şeklinde konuştu.
“BURSA’DA FİRMALARIN YÜZDE 74’Ü ARADIĞI NİTELİKTE ELEMAN BULAMIYOR”
BUTGEM Genel Koordinatörü Muammer Paşa, 65 meslekte eğitim veren BUTGEM’in nitelikli eleman sorununu çözmek adına firmalara her türlü desteği vermeye hazır olduğunu söyledi. BEBKA Bursa Yatırım Destek Ofisi Uzmanı Mehmet Ünür ise Türkiye’de firmaların yüzde 49’u aradığı nitelikte eleman bulamadığını belirtirken Bursa’da bu rakamın yüzde 74 olduğunu ifade etti. Gerçekleştirilen toplantının nitelikli eleman sorununun çözümü noktasında atılan büyük bir adım olduğunu söyleyen Ünür, “MESYEB, BUTGEM,  özel sektör ve kamunun destekleriyle bu konuda önemli işler gerçekleştirileceğini düşünüyorum” ifadelerini kullandı.
Nitelikli İstihdam İçin Örnek İşbirliği
Nitelikli İstihdam İçin Örnek İşbirliği
Nitelikli İstihdam İçin Örnek İşbirliği
Nitelikli İstihdam İçin Örnek İşbirliği