Kurumsal Yetki Logolarımız
Bülten üyelik için e-postanızı yazınız.

“İşsizlik Rakamlarındaki İyileşme Artarak Sürecek”

16.Mayıs.2017

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, işsizlik rakamlarındaki iyileşme eğiliminin artarak süreceğini söyledi. Başkan Burkay, işgücü piyasasındaki reformların hayata geçirilmesiyle birlikte tek haneli işsizlik oranının yeniden yakalanabileceğini ifade etti.

Yeni yıla yüzde 13 seviyesinde başlayan işsizlik oranının Şubat döneminde yüzde 12,6 seviyesinde gerçekleştiğini hatırlatan BTSO Yönetim Kurulu Başkanı Burkay, Referandum sürecinin sona ermesiyle yatırıma, üretime ve istihdama yeniden odaklanan Türkiye’nin istihdam sorununa da kısa süre içerisinde çözüm üreteceğine inandığını söyledi. İşgücü piyasasındaki teşviklerin olumlu etkilerinin kısmen de olsa görülmeye başlandığını belirten İbrahim Burkay, “Sayın Cumhurbaşkanımızın başlatmış olduğu istihdam seferberliğinin işgücü üzerindeki olumlu etkilerini mart döneminden itibaren daha net bir şekilde görmeye başlayacağız. Başta kıdem tazminatı olmak üzere çalışma hayatını doğrudan etkileyen alanlarda başlatılan reform adımlarının da hayata geçirilmesiyle birlikte yeniden tek haneli işsizlik rakamlarını yakalayabileceğimizi düşünüyorum” dedi.

BURSALI FİRMALARIN PERSONEL TALEBİ ARTIYOR

Türkiye ekonomisinin başkenti konumunda bulunan Bursa’nın istihdam seferberliğinin liderliğini üstlendiğini ifade eden Başkan Burkay, “Bursa iş dünyası olarak yılın ilk 3 ayında yaklaşık 19 bin kişiye yeni istihdam sağladık. BTSO öncülüğünde İŞKUR ile birlikte iş arayanların kendilerine uygun işe, işverenlerin ise nitelikli işgücüne kolayca ulaşabilmesi adına 4 farklı noktada açtığımız istihdam ofislerimizde de çalışmalarımız yoğun bir tempoda sürüyor. Ofislerimizde görev yapan iş ve meslek danışmanlarımız, son 1 ayda 273 firma ile bir araya geldi. Firmalarımızın talep ettiği personel sayısı ise 1.000’i aştı. Bursa iş dünyası olarak Türkiye ekonomisine yüksek düzeyde katkı sunmaya devam edeceğiz” diye konuştu.