Kurumsal Yetki Logolarımız
Bülten üyelik için e-postanızı yazınız.

BTSO MESYEB Türkiye’nin Dört Bir Yanına Hizmet Veriyor

  • Bursa BTSO Mesleki Yeterlilik Sınav ve Belgelendirme Merkezi
10.Nisan.2017

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası’nın kente kazandırdığı Mesleki Yeterlilik Sınav ve Belgelendirme (MESYEB) Merkezi’nin çalışmaları il sınırlarını aştı. Bugüne kadar 11 bin çalışanın mesleki yeterliliğini ölçen MESYEB, Tekirdağ’dan Van’a; Antalya’dan Samsun’a kadar 30 a yakın şehirde sınav ve belgelendirme hizmeti verdi.

Türkiye’nin katma değerli üretiminin mimarı olan nitelikli iş gücünün uluslararası standartlara taşınmasına öncülük eden MESYEB, çalışanların mesleki standartlarını yükseltmek için çalışmalarını tüm hızıyla sürdürüyor. Mesleki yeterlilik belgelendirme kapsamında Bursa iş dünyasından gelen talepler doğrultusunda 2014 yılında kente kazandırılan ve sınav ve belgelendirme kapasitesi ile Türkiye’nin en büyük kuruluşu olan BTSO MESYEB, otomotivde 21 meslek, metal-makinede 21 meslek, inşatta 14 meslek, enerjide 8 meslek ve asansör sektöründe 4 meslekte sınav ve belgelendirme yaparak, sektörlerin nitelikli büyümesine katkı sağlıyor.

11 BİN KİŞİ SINAVDAN GEÇTİ

MESYEB’in Türkiye ekonomisinin temeli olan mesleklerin, dünya normlarına ulaşmasına destek olduğunu ifade eden BTSO MESYEB Genel Müdürü Ramazan Karakök, “Ekonomik büyümeye liderlik eden sektörlerimizin nitelikli insan kaynağına güç katarak, ülkemizin gelecek hedeflerine ulaşmasını hedefliyoruz. Merkezimize çalışanlarımızın ve firmalarımızın yoğun bir ilgisi var. Şimdiye kadar 11 bin kişi MESYEB’te sınavdan geçti. 9 bine yakın çalışanı da belgelendirdik” dedi.

BTSO ÜYELERİNE  MESLEK GELİŞİM EĞİTİMLERİ

Ramazan Karakök, sınav ve belgelendirme süreçlerinde birikime sahip olan BTSO MESYEB’in yeni bir çalışmaya daha imza atmaya hazırlandığını söyledi. İş dünyasına uluslararası rekabette  güç katacak olan nitelikli personelin tedariki, yetiştirilmesi ve geliştirilmesine önem verdiklerini belirten Ramazan Karakök, “Tüm meslek dallarında BUTGEM ile birlikte mesleki gelişim eğitimleri vermeyi planlanıyoruz. Bu eğitimlerden BTSO üyeleri faydalanacak” diye konuştu.

SINAV ÜCRETİ ÖDEMESİNDE KOLAYLIK

Ramazan Karakök, mesleki yeterlilik sınav ücretlerinde yeni bir düzenlemenin yapılmasının planlandığını açıkladı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından yapılan yeni düzenleme ile çalışanlarına mesleki yeterlilik belgesi almak için başvuran firmaların sınav ücreti ödemelerini nakit veya  teminat ile yapabileceğini kaydeden Karakök, “Sınavlar yapıldıktan sonra en geç 3 hafta içinde yatırılan sınav ücreti tutarları, işverenlere MESYEB tarafından geri ödenecek. Böylece çalışanlar üzerinden geri ödeme yapılması kaldırılacak” şeklinde konuştu. 

İLK 3 AYDA 7 BİN KİŞİ SINAVDAN GEÇTİ

Ramazan Karakök, Demirtaş Organize Sanayi Bölgesi’ndeki BUTGEM yerleşkesi yanında faaliyetini sürdüren MESYEB’te 2017 yılında yoğun bir sınav programı gerçekleştireceklerini vurguladı. 2017 yılı ilk 3 ayında yaklaşık 7 bin kişinin sınavdan geçtiğini ifade eden Karakök, “Merkezimiz, Türkiye’nin iş sağlığı ve güvenliği kimliğine güç katıyor. Yıl sonuna kadar 30 bine yakın çalışanın mesleki yeterliliğini ölçmeyi ve belgelendirmeyi hedefliyoruz. Tüm firmalarımızı ve çalışanlarımızı mesleki yeterlilik sınavlarına katılmalarını bekliyoruz” açıklamalarında bulundu.

BTSO MESYEB Türkiye’nin Dört Bir Yanına Hizmet Veriyor