Kurumsal Yetki Logolarımız
Bülten üyelik için e-postanızı yazınız.

MESYEB’ten 5 Yıldızlı Belgelendirme Hizmeti

  • Bursa BTSO Mesleki Yeterlilik Sınav ve Belgelendirme Merkezi
  • Bursa BTSO Mesleki Yeterlilik Sınav ve Belgelendirme Merkezi
  • Bursa BTSO Mesleki Yeterlilik Sınav ve Belgelendirme Merkezi
  • Bursa BTSO Mesleki Yeterlilik Sınav ve Belgelendirme Merkezi
27.Mart.2017

Türkiye’nin kapsam bakımından en büyük sınav ve belgelendirme merkezi olan BTSO MESYEB’te asansör sektöründeki meslekler ile ilgili Mesleki Yeterlilik Belgesi için sınavlar başladı. Tüm Türkiye’de bu sektörde çalışanların sınav işlemlerini yapmaya hazırlanan MESYEB, farklı illerden gelen çalışanlara bir günlük ücretsiz konaklama ve sınav ücretini kredi kartı ile ödeme gibi imkanlar sunuyor.

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) tarafından mesleklerin standartlarını uluslararası seviyelere taşımak amacıyla hayata geçirilen mesleki yeterlilik sınav ve belgelendirme merkezi MESYEB kısa sürede 64 ayrı meslekte belgelendirme yapan Türkiye’nin en kapsamlı merkezi konumuna yükseldi. İnşaat, otomotiv, metal ve enerji sektörlerinde belgelendirme hizmetlerine devam eden MESYEB, Ankara Sanayi Odası (ASO) 2. Ve 3. OSB METES ile işbirliği kapsamında asansör sektöründe de sınavlara başladı. MESYEB’in Demirtaş Organize Sanayi Bölgesi’ndeki (DOSAB) kompleksinde kurulan sınav alanında gerçekleştirilen sınavlarda asansör bakım onarımcısı 3. ve 4. seviye belgelendirme sınavlarından geçirildi. 2 grup halinde bir gün boyunca devam eden ilk sınav aralarında 3 uzmanın bulunduğu ekiplerin gözetiminde gerçekleştirildi.

MESYEB SEKTÖRDEKİ TÜM ÇALIŞANLARI BELGELENDİRECEK
MESYEB’in Türkiye’de asansör sektöründeki en kapsamlı sınav merkezine sahip olduğunu hatırlatan MESYEB Genel Müdürü Ramazan Karakök, “ASO 2. ve 3. OSB METES ile gerçekleştirdiğimiz işbirliği ile Türkiye’de asansör sektöründe çalışan tüm işçilerin sınav işlemlerini BTSO MESYEB’te gerçekleştirmeyi planlıyoruz. Bu anlamda Bursa pilot il seçildi. Bursa Asansör Sanayicileri Derneği (BURSAD) ile koordineli olarak Bursa’daki asansör mesleklerinde faaliyet gösteren elemanların sınav işlemlerini gerçekleştireceğiz. Bursa için şu anki hedef bu sektördeki 900 çalışanı belgelendirmek” diye konuştu. 

SINAV ÜCRETLERİNDE KOLAYLIK
BTSO MESYEB’te asansör uzmanı yetiştirmek amacıyla eğitimlerin de BUTGEM üzerinden verilmeye başlanacağını söyleyen Ramazan Karakök, “Şu anda MESYEB kapasite bakımından Türkiye’nin en büyük sınav ve belgelendirme merkezi konumunda. Asansör montajcısı 3. ve 4. seviye sınavlarını yapmak için sınav alanını da bir ay içinde oluşturuyoruz. Bu anlamda diğer illerden bu sektörde sınava girmek için MESYEB’e gelen çalışanların bir günlük konaklamasını ücretsiz olarak karşılıyoruz. Adaylar sınav ücretini kredi kartından ödeyebildiği gibi AB hibe desteklerinden faydalanarak sunduğumuz finansman kolaylıklarından da yararlanabiliyorlar” diye konuştu.

ASANSÖR SEKTÖRÜ İLE İLGİLİ UR-GE ÇALIŞMALARI BAŞLADI
Asansör sektöründe faaliyet gösteren firmaların rekabet gücünü artırmak için çalışma başlattıklarını da ifade eden Ramazan Karakök konuşmasını şöyle sürdürdü: “10 ayrı Uluslararası Rekabeti Geliştirme (Ur-Ge) projesi ile Türkiye’deki oda ve borsalar arasında en fazla Ur-Ge projesi yürüten oda olan BTSO öncülüğünde asansör sektöründe de Ur-Ge çalışmalarımız başladı. Proje ile sektördeki firmalarımızın uluslararası rekabet gücünü geliştirerek iç ve dış pazarlarda daha güçlü yer almalarını amaçlıyoruz.”

MESYEB’ten 5 Yıldızlı Belgelendirme Hizmeti
MESYEB’ten 5 Yıldızlı Belgelendirme Hizmeti
MESYEB’ten 5 Yıldızlı Belgelendirme Hizmeti
MESYEB’ten 5 Yıldızlı Belgelendirme Hizmeti