Kurumsal Yetki Logolarımız
Bülten üyelik için e-postanızı yazınız.

AYTO HEYETİ MESYEB VE TTTMM’Yİ İNCELEDİ

15.Ekim.2016

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO), Aydın Ticaret Odası (AYTO) ile kardeşlik protokolü imzaladı.

Oda Hizmet Binası’nda gerçekleştirilen törende konuşan BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, bir ülkenin zenginliğini, kentlerin ve bölgelerin ürettiğini belirterek, ticaret ve sanayi odalarının ortaya çıkardığı projelerin bölgesel kalkınmada önemli rol oynadığını vurguladı. Başkan Burkay, “Günümüzde kalkınmanın odak noktası kentlerdir. Çünkü ülkelerden ziyade artık kentlerin yarıştığı bir dönemdeyiz. Bu yüzden Bursa’mız gelişirse, Aydın’ımız gelişirse, Trabzon’umuz, Mardin’imiz, Afyon’umuz gelişirse, Türkiye büyür” dedi.

AYDIN VE BURSA KARDEŞLİĞİMİZ DAHA GÜÇLENİYOR

BTSO olarak Türkiye’nin en önemli üretim merkezlerinden olan Bursa’yı ülkenin kalkınma hedeflerinin lideri yapacak çalışma ve projelere imza attıklarını ifade eden Başkan Burkay, “Bursa Büyürse Türkiye Büyür’ anlayışıyla Türkiye’deki oda ve borsalara rol model olduğuna inandığımız projelerimizle ülkemizin ekonomik hedeflerine odaklandık. Aydın Ticaret Odamız ile birlikte imzaladığımız kardeşlik protokolü de iki şehrin başta ekonomik olmak üzere farklı alanlarda da güçlerini birleştirmesini sağlayacak. Bursa ve Aydın arasındaki kardeşliğini güçlendirecek bu protokolün iki şehir için hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.

“TECRÜBELERİMİZDEN FAYDALANMALIYIZ”

AYTO Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Ülken, Bursa’nın Türkiye’nin ikinci büyük ihracatçı kenti konumunda olduğunu belirterek, “BTSO’nun ve kent dinamiklerinin katkılarıyla inanıyorum ki Bursa, önümüzdeki yıllarda Türkiye’nin 3 büyük kentinden biri olacaktır” dedi. Aydın’ın da turizm, sanayi, tarım ve enerji kenti olduğunu belirten Ülken, şöyle devam etti: “Bursa ile Aydın arasındaki ortak noktalarımız oldukça fazla. Birlikte güzel işlere ve projelere imza atabiliriz. Birbirimizin tecrübelerinden mutlaka faydalanmalıyız. Ortak akılla hareket ettiğimiz sürece hem Bursa hem Aydın hem de Türkiye kazanacak. Bu kardeşlik protokolünün iki bölgemizin geleceğine yön vermesini temenni ediyorum.”

Konuşmaların ardından BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay ve AYTO Başkanı Hakan Ülken, kardeşlik protokolünü imzaladı. Toplantı, iki oda üyelerinin toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.
Protokolün ardından Aydınlı işadamları, BTSO tarafından kente kazandırılan Tekstil ve Teknik Tekstil Mükemmeliyet Merkezi ile BTSO Mesleki Yeterlilik Sınav ve Belgelendirme Merkezi’ni (BTSO MESYEB) inceledi. Başkan Burkay, AYTO Başkanı Ülken ve beraberindeki heyete yakın zamanda açılacak merkezler hakkında detaylı bilgiler aktardı.