Kurumsal Yetki Logolarımız
Bülten üyelik için e-postanızı yazınız.

BTSO Bilişim Komitesinden Mesyeb’e ziyaret

17.Eylül.2016
“MESLEKİ YETERLİLİK BELGESİ, İŞVERENİN REKABET GÜCÜNÜ ARTTIRIYOR”
 
Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO), 4’üncü Meslek Komitesi, BTSO bünyesinde faaliyet gösteren Mesleki Yeterlilik ve Belgelendirme Merkezi (MESYEB) Genel Müdürü Ramazan Karakök’ü ziyaret ederek gerçekleştirilen çalışmalar hakkında bilgi aldı. MESYEB’in şu anda üç ayrı alanda mesleki yeterlilik belgesi verdiğini hatırlatan Karakök,  “Mesleki yeterlilik belgesi, işverenin rekabet gücünü artırırken, bir işe başvuran kişilere ise sağlıklı ve güvenlikli çalışma ortamlarında bilgi ve becerilerini geliştirme olanağı sağlıyor” dedi.
 
Bilişim sektöründe faaliyet gösteren firma temsilcilerinin oluşturduğu BTSO 4’üncü Meslek Komitesi Başkanı Mustafa Serkan Aksoy ve Başkan Yardımcısı Rüçhan Turan’ın gerçekleştirdiği MESYEB ziyaretinde, Genel Müdür Ramazan Karakök tarafından MESYEB’in mevcut durumu ve kapsam genişletme çalışmaları ile ilgili bilgilendirme yapıldı.
 
MESLEK KOMİTELERİ İLE GÜÇ BİRLİĞİ
TÜRKAK tarafından akredite edilen ve MYK tarafından yetkilendirilen MESYEB’in sadece Bursa’da değil, Marmara Bölgesi’nde mesleki yeterlilikleri tarafsız bir şekilde değerlendirerek belgelendirme yaptığını söyleyen Karakök, “25 Mayıs 2015 tarihli Resmi Gazete’de yayınlanan tebliğe göre ‘çelik kaynakçılığı’, ‘ısıtma ve doğalgaz iç tesisat yapımı’ ve ‘doğalgaz ısıtma ve gaz yakıcı cihaz servisi’ meslekleri tehlikeli ve çok tehlikeli meslekler kapsamına girdi. Merkezimizde ilk olarak 1 yıl içerisinde yasal olarak mesleki yeterlilik belgesi alınması zorunlu olan bu üç alanda mesleki yeterlilik belgesi verilmesi amacıyla sınav ve belgelendirme çalışmalarını gerçekleştiriyoruz. Ayrıca MESYEB’de bunlara ek olarak 9606-1 Uluslararası Çelik Kaynakçılık Sertifikası da veriyoruz” dedi.

BTSO çatısı altında faaliyet göstermenin MESYEB için önemli bir kazanım olduğunun altını çizen Karakök, BTSO meslek komiteleri ile MESYEB arasında gerçekleştirilecek çalışmaların önemine değindi.
 
“SINAVLAR MEVZUATA UYGUN VE GÜVENİLİR ŞEKİLDE UYGULANIYOR”
MESYEB’de gerçekleştirilen sınavların mevzuata uygun ve güvenilir bir şekilde uygulandığını anlatan Ramazan Karakök şöyle konuştu: “Uzman kadrolar tarafından gerçekleştirilen sınavlar sonucunda mesleğinde yetkin olan kişiler sınavlarımızı başarıyla tamamlayabiliyor. Bu belge sayesinde kurum ve kuruluşlar nitelikli ve işe uygun elemanlarla çalışarak para ve zaman kaybetme riskini azaltıyor. Mesleki Yeterlilik belgesine sahip olan kişiler ise bir işe başvururken sahip olduğu bilgi ve becerileri sergileme olanağı buluyor. “
 
“MESYEB’İN İMKANLARINDAN TÜM FİRMALAR FAYDALANMALI”
4’üncü Meslek Komitesi Başkanı Mustafa Serkan Aksoy, bilişim sektörünün birçok farklı sektörle iç içe olduğunu ifade ederek, MESYEB’in imkanlarından tüm firmaların faydalanması gerektiğini ifade etti. MESYEB’de sektörün duayen isimleri ile biraraya gelme fırsatı yakaladıklarını dile getiren Aksoy, bilişim sektöründe gerçekleştirilecek mesleki yeterlilik belgelendirmesi çalışmalarına komite olarak her zaman destek vermeye hazır olduklarını söyledi.
 
“GERÇEKLEŞTİRİLEN ÇALIŞMALAR SEKTÖRÜMÜZE FAYDA SAĞLAYACAK”
Bilişim sektörünün diğer sektörlere oranla sermaya gerektirmediğini anlatan Başkan Yardımcısı Rüçhan Turan ise, “Ancak sektörde yapılan işlerin kalitesinin yükselmesi için belirli bir standardizasyon gerekli. MESYEB kurulana kadar bilişim sektöründe Bursa’da mesleki yeterlilik belgesi verebilecek bir kurum yoktu. Bir personelin yeterliliğini test etmek, işe yeni başlayan bir kişiye sıfırdan eğitim vermekten daha zor. Bu anlamda burada gerçekleştirilen çalışmaların sektörümüze fayda sağlayacağını düşünüyorum” diye konuştu.
 
Toplantıda ayrıca MESYEB Bilişim Teknolojileri ve Otomotiv Sektör Sorumlusu Ünsal Akkaya, 4. Meslek Komitesi üyelerine MESYEB’ in, bilişim teknolojileri sınav ve belgelendirme yetkisini alması için yapılan alt yapı çalışmaları hakkında sunum yaptı. Merkezde hazırlanan teorik ve performans sınav alanlarını ziyaretçilere gezdiren Akkaya,  bilişim sektöründe mesleki yeterlilik belgesi verilmesi için izlenebilecek adımlar ve stratejiler hakkında bilgi verdi.