Kurumsal Yetki Logolarımız
Bülten üyelik için e-postanızı yazınız.

Başkan Burkay, Dev Projeleri Yakından İnceledi

30.Temmuz.2016

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası’nın (BTSO) kente kazandırmaya hazırlandığı Tekstil ve Teknik Tekstil Mükemmeliyet Merkezi, İleri Kompozit Mükemmeliyet Merkezi ile Türkiye’nin en büyük Mesleki Yeterlilik Sınav ve Belgelendirme Merkezi’nin yeni hizmet binası eylül ayında açılacak.

BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, 2015 yılının Aralık ayında DOSAB’taki BUTGEM yerleşkesinin yanında temeli atılan ve hızla yükselen projeleri yerinde inceledi. 30 Temmuz Cumartesi günü BTSO Yönetim Kurulu Üyesi Hasan Gürses, Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay ve BTSO MESYEB Genel Müdürü Ramazan Karakök ile birlikte DOSAB’ta bulunan her iki binanın inşaatında incelemelerde bulunan Başkan Burkay, yaptığı değerlendirmede, yeni projelerin kente büyük değer katacağını ifade etti. Her iki binanın da büyük ölçüde tamamlandığını belirten İbrahim Burkay, 13 bin metrekarelik kapalı alanda faaliyet gösterecek olan Tekstil ve Teknik Tekstil Mükemmeliyet Merkezi ile tekstil sektörünün sürdürebilir büyümesine liderlik edeceklerini dile getirdi. Tekstil Mükemmeliyet Merkezi ile birlikte ‘Moda ve Tasarım Merkezi’ ve ‘Kompozit Merkezi’nin de bulunacağını söyleyen Başkan Burkay, ‘’Uzay ve savunma tekstilleri, spor tekstilleri, kompozit malzemeler, ev teknik tekstilleri, jeotekstiller ve giyim teknik tekstilleri gibi alanlarda bin 100’ün üzerinde test yapabileceğiz. Merkezde oluşturacağımız Ar-Ge atmosferiyle hedeflerimize ulaşma noktasında çok değerli bir projeyi hayata geçirmiş olacağız” dedi.

PROJELER SON AŞAMAYA GELDİ

BTSO Yönetim Kurulu Başkanı Burkay, 65 ayrı meslekte sınav ve belgelendirme hizmeti ile alanında Türkiye’nin en büyük kuruluşu olan Mesleki Yeterlilik Sınav ve Belgelendirme Kuruluşu’nun (BTSO MESYEB) yeni hizmet binasına ilişkin çalışmaları da yakından inceledi. Bin 240 metrekarelik alana kurulacak olan yeni hizmet binasında modern eğitim ve sınav alanlarının yer alacağını belirten Başkan Burkay, MESYEB’in yeni hizmet binasıyla faaliyetlerini daha etkin ve verimli bir biçimde sürdüreceğini ifade etti.

Başkan Burkay, Tekstil ve Teknik Tekstil Mükemmeliyet Merkezi ve İleri Kompozit Mükemmeliyet Merkezi ile Mesleki Yeterlilik ve Belgelendirme Merkezi’nin yeni hizmet binasının açılışını Eylül ayı içerisinde gerçekleştireceklerini de sözlerine ekledi.